pedikura

Pedikura


Želite imeti urejena stopala, zavidljivo lepe nohte, pa vam doma nekako ne uspeva najbolje? Prepustite nego stopal izkušenim rokam profesionalnih pedikerjev. V kolikor so prisotne še dodatne težave s trdo kožo ali otiščanci je to še dodatni razlog za obisk pedikerja.

Pedikura vključuje oblikovanje in rezanje nohtov, čiščenje nohtnih kanalov in odstranjevanje odvečne kože na nogah. Z vidika stranke je osnovna pedikura čisti užitek, hkrati pa tudi zdravljenje. Kakovostna pedikura je potrebna, saj večino časa stojimo na nogah in je pritisk nanje velik.

Po tretmaju vam stopala zmasiramo z Gehwol preparati glede na potrebe vaše kože in vam svetujemo kako negovati noge doma, da vaša stopala po obisku pri nas ostanejo čim dalje lepa in urejena.

Na vašo željo vam urejene nohte tudi nalakiramo. Za večjo sprostitev in še boljše počutje pa lahko pedikuro obogatimo z refleksno masažo stopal.


Medicinska pedikura diabetičnega stopala


Medicinska pedikura je usmerjena v problematiko stopal in nohtov na nogah ter negi diabetičnega stopala. Pri postopku medicinske pedikure se rešujejo oz. zdravijo vraščeni nohti (z B/S ali Podofix sponko), glivični nohti, kurja očesa, otiščanci in ragade.

Glivice spreminjajo strukturo nohta, ki se ščasoma začne debeliti, postaja prhek in lahko povzroča različne deformacije nohtov (vraščanje, zadebelitev nohta, neprijeten vonj). Zadebeljene nohte brusimo in s tem odstranimo zadebeljen glivičen del nohta, ter ga zaščitimo z antimikotično maso ali začnemo zdravljenje z antimikotičnim sredstvom. Če glivičen nohet ni zadebeljen, ga porežemo, do zdravega dela nohta in zdravimo z antimikotičnim sredstvom.

Razpoke na peti oz. ragade nastanejo predvsem zaradi odvečne trde kože. Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo.

Kurja očesa so odebelitev kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo pilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože iz katere sčasoma nastane kurje oko. Saniramo ga tako, da najprej odstranimo odvečno trdo kožo nato pa še stržen, ki je na sredini in je vzrok bolečine.

Vraščen noht, kjer se noht vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo. Vzroki za vraščenje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji in nepravilno pristriženi nohti. Vraščen noht se sanira tako, da se očisti nohtni kanal in pristriže vraščen del nohta. Vraščen del nohta se lahko podloži s posebno maso ali se na nohet namesti B/S ali Podofix sponka. Sponka je pripomoček s katerim uspešno rešujemo in preprečujemo ponovno vraščanje nohta. Nameščanje sponke je popolnoma neboleče.

Diabetično stopalo je skupek bolezenskih okvar na stopalu, ki vodi do razjede v stopalu, ki se ne zaceli brez ustrezne strokovne oskrbe. Osnovne škodljive okoliščine, ki vodijo do razjede, so: okvara živcev, slaba prekrvavitev, okužba in deformacije stopala. Nadvse pomemben del oskrbe stopala se redna pedikura. Izvaja jo pediker, ki ve, da so diabetiki ogrožena skupina in, ki zna delati z diabetičnim stopalom.

Nohtna protetika pomeni namestitev umetne plošče nohta z gelom, kjer je prišlo do mehanske poškodbe nohta oziroma gre za nohtno bolezen. Z gelom zapiramo nohtno površino in izravnavamo utore in deformacije v nohtih.

Podofix sponka je enostavna za montažo in je zelo učinkovita. Posebej je namenjena korekciji deformiranih, vraščenih in zvitih nohtov, tudi pri otrocih.


Gehwol


Gehwol je vrhunska kozmetika za nego nog.

Izdelki vsebujejo koži prijazne, zaščitne in negovalne emulzije olja v vodi, ki jih koža lahko vpije in naravna eterična olja. Vsebuje tudi Gehwol učinkovine kot so, izvlečki alg, divjega kostanja, gel Aloe Vera, Bambusov prah, izvlečke medu in ovsa, itd. Kreme izbiramo glede na problematiko stopala ali samo za nego in dobro počutje.

S kremo lahko pomagamo proti mrzlim nogam, glivicam, neprijetnemu vonju, potenju, bolečim stopalom, trdi, suhi in razpokani koži in težkim nogam. Na voljo so tudi tinkture in kreme za nohte.

Izdelki za nego nog Gehwol so v kozmetičnem salonu Vitalis tudi naprodaj. Oglejte si Gehwol katalog izdelkov.

Za lahkoten in zdrav korak.
osnovna pedikura

Osnovna pedikura

Osnovna pedikura zajema odstranjevanje trde kože,krajšanje in nego nohtov.

25€

medicinska pedikura

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je primerna za vse z diabetičnimi stopali ter odebeljenimi, glivičnimi ali vraščenimi nohti.

28€

delna pedikura

Delna pedikura

Delna pedikura zajema striženje in nego nohtov ali odstranjevanje odebeljene kože.

20€

sprostitvena pedikura

Sprostitvena pedikura

Sprostitvena pedikura zajema osnovno pedikuro in sprostitveno masažo stopal.

48€

pedikura

Ostalo

Nudimo še sanacijo vraščenega nohta ali kurjega očesa, tanjšanje glivičnega nohta ali odstranitev glivičnega dela, masažo stopal, lakiranje in odstranjevanje laka, B/S in Podofix sponke ter še mnogo več.

cenik