Vraščen noht

Lana Bertol, maj 2017

Vraščen noht je neprijetno in boleče stanje, zaradi katerega veliko ljudi obišče tudi zdravnika. V veliko primerih ga ta napoti na odstranjevanje celotnega nohta iz nohtne ploskve, kar pa v veliko primerov ni dolgotrajna rešitev. Ko noht spet v celoti zraste se srečamo z isto težavo. Razlogov za vraščanje nohtov je veliko, od nošenja pretesne obutve, neustrezne nege stopal ali napačnega striženja nohtov.

Za zdravljenje vraščenih nohtov obiščite pedikerski salon.

Ko začutite spremembo ali bolečino v nohtu se priporoča čimprej obiskat pedikerja preden se obnohtje vname, da se na noht namesti sponka in sčisti obnohtje. Na noht se namesti sponka, ki rob nohta dviguje, kar razbremeni obnohtje in preprečuje vraščanje.

V našem salonu uporabljamo različne sponke glede na stanje vraščenega nohta. Uporablja se lahko pri vraščenih nohtih z ranjenimi nohtnimi utori, pri občutljivih stranskih nohtnih robovih in gnojnih vraščenih nohtih. Primerne so tudi za diabetike. Po namestitvi sponke se takoj čuti razbremenitev v nohtu, končni rezultat zdravljenja lahko pričakujemo v enem do šest mesecev, odvisno od deformacije nohta.

Da se izognemo vraščenim nohtom lahko veliko naredimo sami. Takoj ko se na obnohtni kožici pojavi rdečina, je priporočljiva uporaba solnih kopeli (večkrat dnevno) ter masiranje obolelega dela z vlažilno kremo. Vsekakor pa vam priporočamo obisk pedikerja, ki bo poskrbel za profesionalno in strokovno zdravljenje vraščenega nohta.

V kolikor vas pestijo težave z vraščenimi nohti nas obiščite v našem salonu in z veseljem vam bomo pomagali.